• Alle
 • 2
  Protestantse Kerk Nederland
 • 2
  Muziek
 • 3
  Tentoonstelling
 • 1
  Natuur
 • 1
  Veld
 • 12
  Evenement
 • 7
  Lezingen

Passie- en Paasconcert

zaterdag 8 april 2023 19:30 uur


Bijbellezingen – koorzang – solisten –  samenzang - orkest – orgel – piano                                                                                                                                                                                                                                                             

Koren & Orkest – Oratorium ‘Lam en Koning’  INDRUKWEKKEND EVANGELIE IN WOORD EN MUZIEK

Op D.V. zaterdag 8 april 2023 is er in kerkgebouw De Hoeksteen te Bergentheim een bijzonder Passie- en Paasconcert door het  Gereformeerd Mannenkoor ’t Vechtdal en Christelijk koor Jubilate o.l.v. Minne Veldman, met de uitvoering van het avondvullend Passie- en Paasoratorium ‘Lam en Koning’

Een oratorium is een omvangrijk werk voor koor, solisten en orkest, dat vaak handelt over een Bijbelverhaal. In dit geval is het oratorium door Minne Veldman, dirigent van de koren, samengesteld uit bestaande muziek van eigen hand en van andere componisten. Zo komen er enkele instrumentale fragmenten uit Bachs Matthäus-Passion in voor, waarin bekende liederen zijn verwerkt, en wordt het bekende ‘Via Dolorosa’ uitgevoerd. De lector, Ben Kruitbosch, verteld door bijbellezingen de boodschap van de Heer Jezus Christus als ‘Lam en Koning’.

Het oratorium begint met de intocht in Jeruzalem en vertelt achtereenvolgens over de instelling van het avondmaal en de geschiedenis van lijden, sterven en opstanding, om uit te komen bij de bruiloft van het Lam en het Nieuw Jeruzalem.

In de Bijbellezingen wordt afgewisseld ingehaakt met koorzang, solozang van sopraan Judith Godeke en samenzang met alle aanwezigen, omlijst en begeleid door een klein orkest van tien professionele musici, bestaande uit een strijkkwintet, fluit, hobo, trompet, orgel en piano. Het geheel staat onder leiding van dirigent Minne Veldman, die ook alle orkestpartijen heeft geschreven.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk voor € 17,50 of in de voorverkoop voor € 15,00 bij Boekhandel Heijink (Markt 32, Hardenberg), Slagerij Veurink (Bastingplein 2-4 in Bergentheim) en bij de koorleden. Telefonisch bestellen kan ook: 06 52 18 19 33  T/m 12 jaar geldt gratis toegang. Het concert begint om 19:30 uur.
locatie

De Hoeksteen

Bergentheim